Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δίκη για το Μάτι: Παραιτείται της βουλευτικής ασυλίας η Ρένα Δούρου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής», αναφέρει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, η οποία όπως είπε θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Νωρίτερα, σήμερα το δικαστήριο, διέκοψε την δίκη, μετά από οκτώ και πλέον μήνες, προκειμένου να διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, που με βάση το Σύνταγμα συνιστά αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η τακτική δικαιοσύνη να κρίνει μέλος του Κοινοβουλίου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου υπό την αναγκαία προϋπόθεση ότι θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση της Βουλής σε διαφορετική περίπτωση θα δοθεί νέα δικάσιμο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πολύπαθη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, ενώ σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια και δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ