Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Πεντέλης: Τροπολογία καταθέτει το ΥΠΕΝ για τα δασικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροπολογία κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αποχέτευσης, ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, την λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ, ευρωπαϊκοί όμιλοι εδαφικής συνεργασίας, μητρώο πολιτών και άλλες διατάξεις».

Σκοπός της τροπολογίας είναι η διευθέτηση θεμάτων σχετικών με τη δασική νομοθεσία, καθώς και η διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων και των διαδικασιών.

Με βάση την τροπολογία, απελευθερώνεται η έκδοση των οικονομικών αδειών,ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα βεβαίωσης από τον μηχανικό, του χαρακτήρα της έκτασης επάνω στο τοπογραφικό διάγραμμα, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να απευθυνθεί στη δασική υπηρεσία. Ο πολίτης, επιπλέον, απαλλάσσεται μετά την κύρωση του δασικού χάρτη, από την υποχρέωση να απευθύνεται στα κτηματολογικά γραφεία. Τέλος, δίνεται παράταση τριών ετών έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν τα προσωρινά παραχωρητήρια της δασικής νομοθεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ