Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Συζήτηση για τη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου στην παραλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μοναδικό γνώμονα την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από τα νέα παιδιά της πόλης  ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, συγκάλεσε με πρωτοβουλία του σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το πρόγραμμα ωραρίου χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου στην παραλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φελλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Μελίστας, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας κ. Δημήτρης Ζώταλης και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Από τις ομάδες που χρησιμοποιούν το Κλειστό παραβρέθηκαν ο Νεκτάριος Χαλβατζής Πρόεδρος, ΑΟΠΕΜ και ο κ. Ανδρέας Σωτηρόπουλος, Μέλος Δ.Σ, ο κ. Γιάννης Κορωνιός, Πρόεδρος του Απόλλωνα, η κ. Νάκου Φωτεινή και ο κ. Σπύρος Σακελλαρίου, από τον Δία και η κ. Μαρίνα Λουκή, Πρόεδρος του Λέοντα Μοσχάτου. Στη συζήτηση ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Γυμναστήριο παραχωρείται δωρεάν στις ομάδες για την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων ισότιμα και χωρίς διακρίσεις. Μάλιστα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Προέδρου του ΛΕΟΝΤΑ κας Μαρίνας Λουκή για την αλλαγή ημέρας από Τετάρτη σε Τρίτη. Ανταποκρίθηκε επίσης και στο αίτημά της για την αλλαγή της ώρας, προκειμένου οι μαθητές που πηγαίνουν ολοήμερο να μπορούν άνετα και απρόσκοπτα να διεξάγουν την Τρίτη τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΔΙΑ παραχώρησε και επιπλέον χρόνο της ομάδας του, προκειμένου ο ΛΕΩΝ να αυξήσει τον χρόνο του. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συναίνεση όλων των ομάδων για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Παρά λοιπόν τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων ΑΟΠΕΜ, ΔΙΑ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ για τη διευκόλυνση του ωραρίου της ομάδας ΛΕΩΝ, η Πρόεδρός του αφού έλαβε τις σημαντικές διευκολύνσεις, με μια αδιάλλακτη στάση απαίτησε σε βάρος των άλλων ομάδων ακόμα περισσότερο χρόνο αδιαφορώντας για τα παιδιά των άλλων ομάδων. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ασκήσει κριτική γιατί δύο φορές τη βδομάδα αθλείται η Εθνική Ελλάδος στο συγκεκριμένο γήπεδο!

Σημειώνουμε ότι η ομάδα του ΛΕΟΝΤΑ για τις αθλητικές της δραστηριότητες χρησιμοποιεί 9 έως 9,25 ώρες το Κλειστό της παραλίας, 11,5 έως 12,5 ώρες το ανοιχτό γηπεδάκι και 7 ώρες το Κλειστό της Μιαούλη για το Ανδρικό Τμήμα. Συνολικά 27 ώρες τουλάχιστονΗ στάση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, αφού παρά το ότι δόθηκαν πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις και βρέθηκαν εναλλακτικές λύσεις, επέμεινε ώστε να φανεί ότι υπάρχει δήθεν αδικία, γεγονός εντελώς ανυπόστατο.

Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί με αδιέξοδες τακτικές. Τα γήπεδα του Δήμου ανήκουν σε όλη τη νεολαία και τα προγράμματα χρήσης διαμορφώνονται με λογική και συναίνεση.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Με αγάπη για τα παιδιά φροντίζουμε οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις να είναι σύγχρονες και ασφαλείς φιλοξενώντας δωρεάν τις ομάδες της πόλης. Η χρήση των γηπέδων γίνεται με απόλυτο σεβασμό σε όλα τα παιδιά και τους γονείς, με συνεννόηση και λογική όλων των παραγόντων. Υπερβολές και ακραίες απαιτήσεις που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία τους. Ευχαριστώ όσες ομάδες, που με αμοιβαίες υποχωρήσεις, συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί ένα δίκαιο πρόγραμμα χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου στην παραλία.

Ανταποκριθήκαμε σε λογικά αιτήματα τροποποιώντας όπου χρειαζόταν το πρόγραμμα για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά όλων των ομάδων.

Τα γήπεδα έχουν έναν ιδιοκτήτη, τους πολίτες του Δήμου και κανένας αθλητικός ή άλλος παράγοντας δεν μπορεί να θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν.»

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ