Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γκαλά όπερας για την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα σημαντικό μουσικό γεγονός για έναν ιερό σκοπό, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα γκαλά όπερας, με την Ορχήστρα Φιλαρμόνια υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, για να ενισχυθεί η προσπάθεια για την ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas και να ζωντανέψει το Κτήριο της οδού Πατησίων όπου έζησε η μεγάλη Ελληνίδα λυρική καλλιτέχνις. Όπως δηλώνει η πρόεδρος Βάσω Παπαντωνίου, «επιθυμώντας να γίνει γνωστή η προσπάθειά μας για την Ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas στο σπίτι όπου έζησε η ίδια, στην οδό Πατησίων 61, που τώρα ανήκει στην Εταιρεία μας, οργανώνουμε ένα Gala Όπερας στις 14 Οκτωβρίου, στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, για τους δημότες του Πειραιά και όσους θέλουν να γνωρίσουν το ωραιότερο Δημοτικό Θέατρο της Ελλάδος. Συμμετέχει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης και τραγουδούν ταλαντούχοι, καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες. Πιστεύοντας στην συμπαράσταση όλων σας, σάς περιμένουμε σε μια υπέροχη, οπερατική βραδιά».

Σολίστ (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: Μάιρα Γεωργάρου, μέτζο σοπράνο, Μαίρη Γουγούση, σοπράνο, Ελένη Δάβου, μέτζο σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης, τενόρος, Μαρία Κόκκα, σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος, τενόρος, Άγγελος Χονδρογιάννης, μπασοβαρύτονος. Συμμετέχει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών- Μουσική Διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης. Όλοι οι καλλιτέχνες προσφέρουν ευγενικά τη συμμετοχή τους

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016 με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και να προβάλλει τη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε κατά τον 19ο, τον 20ό και 21ο αιώνα εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων, από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες. Σημαντικό μέρος των έργων που εκτελεί έχει ανακαλυφθεί και αποκατασταθεί από μουσικολογική έρευνα που υλοποιείται στα ελληνικά πανεπιστήμια. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα συμφωνικής και φωνητικής μουσικής, καθώς και έργα μουσικής δωματίου που εκτελούνται από μικρότερα σύνολα, συγκροτούμενα από µέλη της.

Ερμήνευσε για πρώτη φορά, μετά από περισσότερο από έναν αιώνα, έργα συνθετών όπως το Ρέκβιεμ του Δημητρίου Λιάλιου, έργο του 1889 ανεκτέλεστο για 130 περίπου χρόνια, τη Συμφωνία σε σι ελάσσονα της Ελένης Λαμπίρη και τη δραματική όπερα του Παύλου Καρρέρ, Μαρία Αντωνιέτα, έργο που δεν είχε ακουστεί για περίπου 140 χρόνια. Παράλληλα έχει ερμηνεύσει έργα των Μότσαρτ, Χάιδν, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Μέντελσον, Τσαϊκόφσκι, Αρένσκυ, Καλίνικοφ, Λιστ, Μπραμς κ.ά. Έδρα της ορχήστρας είναι ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Άρτεμις, στον Άλιμο.

Το πρόγραμμα του γκαλά όπερας μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Giuseppe Verdi: Εισαγωγή από την Όπερα Nabucco, Wolfgang Amadeus Mozart: Madamina, il catalogo ѐ questo, Άρια του Leporello από την Όπερα Don Giovanni, Giuseppe Verdi: La donna ѐ mobile, Άρια του Duca di Mantova από την Όπερα Rigoletto, Georges Bizet: Εισαγωγή από την Όπερα Carmen, Giacomo Puccini: O soave fanciulla, Ντουέτο της Mimi και του Rodoldo από την Όπερα La Bohѐme και Giuseppe Verdi: Libiamo ne’ lieti calici, Brindisi από την Όπερα La Traviata. Ώρα έναρξης 19:30, οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20, 15 και 10 ευρώ φοιτητικά, μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από το https://www.more.com/music/gala-operas-tis-akadimias-lyrikis-texnis-maria-callas-1/ και το Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ