Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Για δεύτερη μέρα στα κρατητήρια η Εύα Καϊλή: Σε αυτό το διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες έκαναν έφοδο οι Αρχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν ένα από τα 17 μέρη στα οποία πραγματοποίησε έφοδο η εισαγγελία του Βελγίου στο πλαίσιο μια μεγάλης και συντονισμένης επιχείρησης για υπόθεση δωροδοκίας Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ.

Στα κρατητήρια πέρασε και δεύτερη νύχτα η Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει κρατούμενη από την αστυνομία του Βελγίου – με τις επίσημες ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες να αναμένονται σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το βελγικό Τύπο, η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – κι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου – φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο πλαίσιο των ερευνών της εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά και δωροδοκία ευρωπαίων αξιωματούχων από το κράτος του Κατάρ.

spiti

Στο πλαίσιο της έρευνας, έφοδος της αστυνομίας έγινε και στο σπίτι της Εύας Καϊλή, που βρίσκεται κάποια μέτρα μακριά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως πέντε άτομα έχουν συλληθεί προς το παρόν στις πρώτες 16 έρευνες των Αρχών στους δήμους του Ιξέλ, του Σκαρμπέκ, του Κράαινεμ, του Φορέτ και των Βρυξελλών – καθώς υπήρξαν βάσιμες υποψίες αλλά και ενδείξεις διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ σε μια προσπάθεια να επηρεαστεί η χάραξη οικονομικής πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και ενώ και μόνο η είδηση της αποκάλυψης μετρητών σε σακούλες στο σπίτι της Εύας Κα¨ϊλή προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις, δημοσιεύματα ανέφεραν στη συνέχεια πως συνελήφθη κι ο πατέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές ότι «ο πατέρας της αντιπροέδρου της Eυρωβουλής Εύας Καϊλή συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα».

Ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού -σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo – οι ανακριτές πιστεύουν ότι είχε προειδοποιηθεί από συνεργούς για τις έρευνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ