Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γερμανία: Εννέα νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Χανάου – Ακροδεξιά κίνητρα ο δράστης [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Εννέα άνθρωποι δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Χανάου, κοντά στη Φραγκφούρτη, στην κεντρική Γερμανία. Ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός μερικές ώρες αργότερα μέσα στο σπίτι του.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες και τα πυρά τραυμάτισαν σοβαρά πολλούς ακόμη ανθρώπους, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. «Σε αυτό το στάδιο, η αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει μόνο ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν τη νύχτα. Ένας από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους υπέκυψε σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων των δύο επιθέσεων να αυξηθεί σε εννέα, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Το πρόσωπο που η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για την επίθεση βρέθηκε νεκρό μερικές ώρες αργότερα μέσα στο σπίτι του, πλάι στο πτώμα άλλου ενός ανθρώπου, που δεν έχει αναγνωριστεί. «Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Χανάου» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ «επιπλέον βρέθηκε άλλο ένα πτώμα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του κρατιδίου της Έσσης, όπου βρίσκεται η Χανάου.

Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου τριάντα οχήματα της αστυνομίας να αναχωρούν από το αστυνομικό τμήμα της Χανάου, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τη Φραγκφούρτη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν βαριά οπλισμένους αστυνομικούς στην πόλη.

Ακροδεξιά κίνητρα ο δράστης 

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο δράστης βρέθηκε μια επιστολή και ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να εξηγεί τα κίνητρα για τις πράξεις του.

Η Bild επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Τομπάιας Ρ., όπως φέρεται να είναι το όνομα του δράστη, είχε ακροδεξιά κίνητρα καθώς μιλά για την ανάγκη να καταστραφούν άνθρωποι που δεν μπορούν πλέον να απελαθούν από τη Γερμανία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίας υπήρξε μια έκρηξη στις 3:02 (ώρα Γερμανίας) σε σπίτι στην Χανάου με αστυνομικούς να σπεύδουν στην περιοχή, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό τον ύποπτο και στη συνέχεια ερεύνησαν το όχημά του στο οποίο βρήκαν όπλα και πυρομαχικά. Η Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, μεταδίδει ότι πρόκειται για Γερμανό πολίτη.β Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται νεαρά άτομα και τουλάχιστον μια γυναίκα με ορισμένα από τα θύματα να είναι, κατά πληροφορίες, κουρδικής καταγωγής.

https://twitter.com/NegroPrimeroh/status/1230275204775018497

Λίγες μέρες πριν τις δύο φονικές επιθέσεις στη Γερμανία, σε μπαρ της πόλης Χάναου κοντά στη Φρανκφούρτη ο φερόμενος ως δράστης είχε ανεβάσει σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, που επικαλείται η Welt ένα βίντεο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς στο Youtube.

Στο βίντεο αυτό ο Γερμανός Τομπίας Ρ. , που βρέθηκε νεκρός μαζί με ένα ακόμη άτομο στο σπίτι του μετά το μακελειό – μιλά σε άπταιστα Αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Το βίντεο που κυκλοφορούσε μέχρι το πρωί στο Διαδύκτυο, βιντεοσκοπήθηκε σε διαμέρισμα και αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube.

O εικονιζόμενος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν στις ΗΠΑ μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου βασανίζονται και σκοτώνονται παιδιά και λατρεύεται ο σατανάς. Κάλεσε δε τους Αμερικανούς πολίτες «να ξυπνήσουν» και «να πολεμήσουν τώρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ