Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΒΤΑ: Το Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο διευρύνεται με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο διευρύνεται και εκτός από τις βραδινές, υπαίθριες συναυλίες, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Δήμου του Μπάνσκο και της Ένωσης Φεστιβάλ της Βουλγαρίας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα 5 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Αυγούστου. Περισσότεροι από 250 μουσικοί από 12 χώρες θα εμφανιστούν σε 31 συναυλίες, σε δύο σκηνές.

Εκτός από τις συναυλίες με τη συμμετοχή διεθνών και Βούλγαρων ερμηνευτών, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην κουλτούρα της τζαζ. Το 2023 σηματοδοτεί την έναρξη της έκθεσης «Τζαζ στη Βουλγαρία», μιας συλλογής που αφηγείται την ιστορία και την εξέλιξη αυτής της μουσικής στη χώρα. Όλα τα εκθέματα παραχωρήθηκαν από δωρητές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οι βραδινές συναυλίες ξεκινούν στις 19.00. Σήμερα το κοινό θα βυθιστεί στην αισθαντική ατμόσφαιρα της μουσικής του Γιόσιφ Τζάνκοφ και θα ακολουθήσει μια μίξη συμφωνικής ορχήστρας, τζαζ τρίο και σόλο τρομπόνι με τον Βέλισλαβ Στογιάνοφ. Στο φινάλε της πρώτης βραδιάς θα εμφανιστούν οι προσκεκλημένοι από την Αυστραλία – ο Φρανκ Γκαμπέιλ και η ορχήστρα του, ενώ οι μουσικοί της βουλγαρικής Cinga Manga Funk θα βυθίσουν το κοινό στον μοναδικό ρυθμό της.

Οι πρωινές συναυλίες θα ξεκινούν στις 11.00 στο πάρκο της πόλης. Θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα ταλέντα να εμφανιστούν και μετά τις 13.00 θα ξεκινούν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στο φετινό φεστιβάλ ερμηνευτές από μεγάλες σκηνές θα παραδίδουν επίσης μαθήματα στους συμμετέχοντες στην «Ακαδημία Τζαζ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ