Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βάσεις 2022: Ανακοινώνονται μέχρι την Παρασκευή – Εκτιμήσεις για όλα τα επιστημονικά πεδία

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κόκκινο» χτυπά η αγωνία των υποψήφιων οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη στην κούρσα των Πανελλαδικών εξετάσεων και διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Σήμερα η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις 2022 για τις Πανελλήνιες.

Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου. «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, ο υποψήφιος αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να τα λάβει με sms στο κινητό του.

Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

 

Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων, στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ πτωτική πορεία θα έχει το 1ο και 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο που έχει και τα μεγαλύτερο ανταγωνισμό λόγω των ιατρικών Σχολών, θα σημειωθούν μικρές αυξομειώσεις, ενώ στις περισσότερες Στρατιωτικές Σχολές θα υπάρξει πτώση, με μεγαλύτερη στις Σχολές Αστυνομίας.

Δείτε αναλυτικές προβλέψεις για τις πιο περιζήτητες σχολές στο ρεπορτάζ του xtypos.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ