Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αφιερωμένα στα Μετέωρα τα “Σωτήρεια”

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Σάββατο 1η Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις “Σωτήρεια 2015” στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Μεταμόρφωση και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 7 Αυγούστου.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα “Άγια Μετέωρα” και στους Αγίους Μετεωρίτες  πατέρες μοναχούς και μοναχές που ασκήτεψαν και συνεχίζουν και ασκητεύουν.
Στις 6 Αυγούστου, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, θα ξεκινήσει στις 07:00 ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλου. Στις 19:30, ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στον “Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό”. Στις 20:00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Μεταμόρφωσης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια του Εσπερινού της Τρίτης 4 Αυγούστου θα τεθούν σε προσκύνημα τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κυπριανού, Ευθυμίου, Διονυσίου Νήφωνος.    
Το Σάββατο 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Αγία Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Την Κυριακή 2 Αυγούστου θα γίνει στις 20:00 παρουσίαση ντοκιμαντέρ στο Πνευματικό Κέντρο του ναού για τα Άγια Μετέωρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ