Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αυτά είναι τα παιχνιδάδικα που ετοίμασαν προσφορές για τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αλυσίδες παιχνιδιών που θα συμμετάσχουν «Στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» που θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου.

Ξεκινά σήμερα να εφαρμόζεται το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ και για το «καλάθι του ‘Αη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών, στα πρότυπα του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα έχει διάρκεια μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και είναι διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες σε σχέση με το «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

«Καλάθι του Άη Βασίλη»: Με 10 αλυσίδες και περίπου 700 κωδικούς παιχνιδιών

Την ίδια στιγμή, από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή η νέα πρωτοβουλία «Το καλάθι του Άη Βασίλη» που αφορά στα παιχνίδια και τις χριστουγεννιάτικες αγορές που κάνουν οι καταναλωτές για τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης στο μέτρο θα συμμετάσχουν συνολικά 10 αλυσίδες με 600-700 κωδικούς παιχνιδιών και συγκεκριμένα οι:

Max Stores

Mουστάκας

Toys-shop.gr

patini.gr

jumbo.gr

perfect toys

koumis toys

toy city

Mothercare

comfuzio.

Υπενθυμίζεται ότι το «Καλάθι του Άη Βασίλη» είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει διαμόρφωσε 10 κατηγορίες από τις οποίες οι επιχειρήσεις εντάσσουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Αναλυτικά οι κατηγορίες:

Επιτραπέζια / Παζλ

Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

Βρεφικά παιχνίδια

Φιγούρες δράσης

Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

Λούτρινα

Μουσικά παιχνίδια

Οι λίστες των επιχειρήσεων θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα e-καταναλωτής ενώ τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές. Παράλληλα, κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» μαζί με τις τιμές τους θα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ