Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Τελευταία διορία για τις 650 μόνιμες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Δημοσιεύθηκε

στις

Διορία μέχρι σήμερα στις 20:00 για τις αιτήσεις που αφορούν μόνιμες προσλήψεις στην Πυροσβεστική μέσω ΑΣΕΠ.

 Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν ως «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων», με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου επταετούς θητείας, μέσω συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια).

Θα πρέπει να είναι κάτοχοι οποιουδήποτε τύπου απολυτηρίου τίτλου Λυκείου.

Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων αλλοδαπής πρέπει να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας.

Οι υποψήφιοι ειδικότητας Πυροσβεστικού Τεχνικού Προσωπικού, να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής (ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1995 και μεταγενέστερα).

Κατ’ εξαίρεση, οι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης και οι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας ή τίτλου ανώτατης τυπικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή το ΑΤΕΕΝ, ή κατόχου αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων Δασολόγου από το ΑΤΕΕΝ, πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης (ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1988 και μεταγενέστερα).

Θα πρέπει ακόμα να μη φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ), σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματος ή του προσώπου τους, κατά την περιβολή της στολής σύμφωνα με τις ισχύουσες για το προσωπικό του Π.Σ. διατάξεις.

Επιπλέον, οι οπές από διάτρηση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος (piercing), θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελάχιστα ορατές.

Τέλος, θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και να έχουν ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του Πυροσβεστικού έργου.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις

Να σημειωθεί ότι όσοι πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού θα κληθούν, αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις, σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι ενιαίες και κοινές για τους υποψηφίους και των δύο φύλων και περιλαμβάνουν:

Αθλητικές δοκιμασίες
Υγειονομικές εξετάσεις
Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)
Όσοι κρίνονται μη ικανοί σε οποιοδήποτε στάδιο αποκλείονται των λοιπών διαγωνιστικών διαδικασιών.

Δείτε την προκήρυξη διαγωνισμού εδώ.

Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή στο διαγωνισμό (εκτυπώσιμη) εδώ.

Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης εδώ.

Οι διευθύνσεις των ΔΙΠΥ(Ν) παράδοσης των δικαιολογητικών ανά νομό εδώ.

Έντυπο εξουσιοδότησης εδώ.

Βεβαίωση Ιατρού για συμμετοχή στις αθλητικές δοκιμασίες εδώ.

Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (εκτυπώσιμο) εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ