Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις γραμματέων σε υπουργεία με τεστ CAT

Δημοσιεύθηκε

στις

ο Σάββατο 26 Απριλίου οι γραπτές ηλεκτρονικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις γραμματέων σε υπουργεία.

Γραπτή ηλεκτρονική εξέταση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου για τις προσλήψεις γραμματέων σε υπουργεία.

Οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα στη διαδικασία επιλογής 14 Υπηρεσιακών Γραμματέων σε Υπουργεία καλούνται να συμμετάσχουν στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση διακρίβωσης δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης.

Με συνταγή από τον διαγωνισμό για τα νοσοκομεία οι γραπτές εξετάσεις

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις (3) ενότητες δοκιμασιών (τεστ): Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων.

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy (Σπάρτης 1 και Πέλικα, 151 22, Μαρούσι Αττικής), με ώρα προσέλευσης 08:30 π.μ.

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν έως την ως άνω ώρα, άλλως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης των τριών ενοτήτων δοκιμασιών είναι περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος εξοικείωσης για κάθε εξεταζόμενη ενότητα.

Δεν θα υπάρχει διάλειμμα μεταξύ των εξεταζόμενων ενοτήτων.

Δεν θα επιτρέπεται αποχώρηση των υποψηφίων πριν από την ολοκλήρωση της εξέτασης και των τριών ενοτήτων.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε τον Χάρτη.

Τι περιλαμβάνει το CAT test

Η εξέταση για τις δύο πρώτες ενότητες, του Παραγωγικού Συλλογισμού και του Επαγωγικού Συλλογισμού, θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων.

Τα προσαρμοστικά τεστ (CAT) αποτελούν μια δοκιμασμένη μέθοδο δημιουργίας δοκιμασιών αξιολόγησης και αξιοποιούνται διεθνώς επί δεκαετίες σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για σκοπούς επιλογής υποψηφίων.

Η μέθοδος CAT υιοθετεί μία σύγχρονη μεθοδολογία ηλεκτρονικής εξέτασης για την αξιολόγηση δεξιοτήτων, η οποία βασίζεται σε μαθηματικά μοντέλα και προσαρμόζει, σε πραγματικό χρόνο, το επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων στην επίδοση του υποψήφιου.

Οι ερωτήσεις των τεστ CAT δεν είναι βαθμολογικά ισοδύναμες.

Η δοκιμασία ξεκινά με την εμφάνιση σε όλους τους υποψήφιους μιας μέτριου βαθμού δυσκολίας ερώτησης. Εάν ο υποψήφιος απαντήσει σωστά στην ερώτηση αυτή, τότε η επόμενη ερώτηση που θα κληθεί να απαντήσει θα είναι μια μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας ερώτηση, ενώ εάν απαντήσει λανθασμένα στην πρώτη ερώτηση, τότε η επόμενη ερώτηση που θα κληθεί να απαντήσει θα είναι μια μικρότερου βαθμού δυσκολίας ερώτηση. Αυτή η ροή/διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να ολοκληρωθεί το σύνολο των ερωτήσεων, που περιλαμβάνει η εκάστοτε δοκιμασία.

Η εξέταση για την τρίτη ενότητα της Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων, οι οποίες θα είναι βαθμολογικά ισοδύναμες μεταξύ τους.

Οι ερωτήσεις, τα θέματα και οι απαντήσεις των εξετάσεων δεν δημοσιοποιούνται.

Δείτε για κάθε εξεταζόμενη ενότητα η περιγραφή του τεστ και του αντίστοιχου τρόπου εξέτασης, καθώς και παραδείγματα ερωτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ