Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Με αλλαγές ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για χιλιάδες προσλήψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου κάνει τα «αποκαλυπτήρια» του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που αναμένεται το Μάρτιο του 2023 παρουσιάζοντας αλλαγές.

Ο κ. Παπαϊωάννου, σε χθεσινή του ομιλία σε ημερίδα της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο και τις προκλήσεις που θέτει η υλοποίηση του γραπτού διαγωνισμού με το νέο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, στον γραπτό διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις αλλά και θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Ο ίδιος σχολίασε ακόμα ότι, «το ζητούμενο είναι η δυνατότητα του εργαζομένου, εν προκειμένω του δημοσίου υπαλλήλου, να δίνει λύσεις σε καινούργια προβλήματα που ούτε καν είχε φαντασθεί την εποχή που σπούδαζε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του σε ένα χώρο εργασίας και να διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ένταξης σε μια ιεραρχία αλλά και ανάληψης δημιουργικών πρωτοβουλιών. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά αν δεν κάνουμε την αρχή δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα τα καταφέρουμε».

Δείτε την ανάρτηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ