Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αποτελέσματα εκλογών: Εκτός Σεϊταρίδης, Τσιάρτας, Σκουντής, Σαργκάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκ των 146 βουλευτών που, όπως όλα δείχνουν, εκλέγει η Νέα Δημοκρατία είναι και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, τι έκαναν οι υπόλοιποι πρώην αθλητές που συμμετείχαν στις εκλογές 2023.

Εκ του ψηφοδελτίου Επικρατείας η ΝΔ εκλέγει επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η οποία είχε τοποθετηθεί στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου.

Από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, αυτοί που κερδίζουν τη μάχη του σταυρού είναι ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και υπουργός σε διάφορα χαρτοφυλάκια, Βασίλης Κικίλιας, όπως επίσης οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ Άρια Αγάτσα και Άννα Καραμανλή.

Επίσης, ο Βασίλης Σκουντής, ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, συγκέντρωσε συνολικά 2.280 σταυρούς, τερματίζοντας δεύτερος χωρίς όμως να εκλεγεί.

Εκτός μένουν επίσης οι Γιούρκας Σεϊταρίδης (ΝΔ, Ιωάννινα), Νίκος Σαργκάνης (ΠΑΣΟΚ, Επικρατείας), Γιώργος Πομάσκι (ΚΚΕ, Βόρειος Τομέας Αθηνών), Γιώργος Κουκλάκης (ΣΥΡΙΖΑ, Βόρειος Τομέας Αθηνών) Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνία), Νίκος Παπαδόπουλος (ΚΚΕ, Ηλεία), Σοφία Σακοράφα, αφού το ΜέΡΑ25 δεν εξασφάλισε το ποσοστό εισόδου στη Βουλή έτσι ώστε να έχει βουλευτή Επικρατείας, Θανάσης Δημόπουλος (Ελληνική Λύση, Αχαΐα) και Βασίλης Τσιάρτας (Εθνική Δημιουργίας, Επικρατείας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ