Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχει ξεκινήσει η απολογία του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ρομά. Περίπου στις 9 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια της Θήβας.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος μετά από καταδίωξη το βράδυ του Σαββάτου.

Τονίζεται ότι ο 41χρονος που κατηγορείται και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ανέλαβε ο ίδιος την πλήρη διερεύνηση του περιστασιακού και λέγεται ότι δεν είχε παρόμοια σπασμωδική αντίδραση ή επιθετική ενέργεια σε τέτοιου είδους ελέγχους ώστε να έχει ελεγχθεί ξανά για κάτι παρόμοιο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, ίσως, στο τραγικό αποτέλεσμα της καταδίωξης συνέβαλε το γεγονός ότι τα τζάμια του αυτοκίνητου ήταν φιμέ και δεν μπορούσε να δει, μέχρι να ανοίξει η πόρτα, ποιοι ήταν μέσα.

Από εκεί και πέρα οι περιγραφές των ανδρών της ΟΠΚΕ είναι σαφείς, αφού σημειώνουν πως ο συνάδελφός τους πυροβόλησε, με τον έναν να λέει ότι η πρώτη αντίδρασή του ήταν να πει “τι έγινε” σαν να μην κατάλαβε τι είχε συμβεί, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο συνάδελφος του αστυνομικού που κατέθεσε, είπε ότι ο 17χρονος πήγε να του πάρει το όπλο και εκείνη την ώρα τον πυροβόλησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ