Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αποκλειστικά στο Χ-τύπο του Σαββάτου: Ο Κ. Χατζηδάκης μιλά για τις βασικές ρυθμίσεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαντήσεις για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε στην Εφημερίδα Χ-τύπος που κυκλοφορεί το Σάββατο 10/4 ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος είναι η στήριξη της αγοράς εργασίας, κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενημερώνοντας χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει μέχρι τώρα δώσει 7,1 δις ευρώ σε 3 εκατομμύρια ωφελούμενους.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, ενημέρωσε για τις επικουρικές συντάξεις αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις αναφέροντας συν τοις άλλοις ότι “Η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης θα έρθει αμέσως μετά το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά πάντως μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2021. Βασική μας προτεραιότητα είναι η σταδιακή μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από αναδιανεμητική σε κεφαλαιοποιητική. Η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης αφορά πρωτίστως του νέους ασφαλισμένους μέχρι 35 ετών, στους οποίους θα δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία αλλά και έλεγχο πάνω στο τελικό ύψος της σύνταξής τους.”

Τέλος, ως Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ εξομολογήθηκε πως καταφέρνει να διατηρεί επαφή με την εκλογική του περιφέρεια.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Χ-τύπο που κυκλοφορεί και το xtypos.gr.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ