Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απεργία σε όλη την Ελλάδα για γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία – Στάση εργασίας στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 20/10 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ) με βασικό αίτημα την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, ενώ την κινητοποίηση τους στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την περιφέρεια και στάση εργασίας, από τις 08:00 έως τις 15:00 για την Αττική. Επίσης, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 08:30 και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Οι δύο Ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, ενώ λένε «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» και ζητούν χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων και αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.

«Τα νοσοκομεία υποφέρουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Η χρηματοδότηση εφέτος στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Τρεις μήνες πριν το τέλος του 2022, και οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο κόκκινο. Υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού από τα Νοσοκομεία λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ