Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες του «Λευκού Βέλους» – Έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες και χωρίς κλιματισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Mεγάλη ταλαιπωρία πέρασαν χθες το απόγευμα οι επιβάτες του περίφημου «Λευκού Βέλους», καθώς το τελευταίο χθεσινό δρομολόγιο από Σταθμό Λαρίσης για Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε λόγω βλάβης.

Η ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει πήρε ώρες και οι επιβάτες εξαγριώθηκαν. Κανείς δεν μπορούσε να τους ενημερώσει αν θα διανυκτέρευαν στην Αθήνα, ποιος θα κάλυπτε τα έξοδα ή αν θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Τα προβλήματα στο Λευκό Βέλος, που δύναται να κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες, εμφανίστηκαν νωρίς το απόγευμα.

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε χθες στις 5:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα και από τις 6 το απόγευμα έχει σταματήσει στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Εκατοντάδες επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε, λόγω διακοπής ρεύματος) και απίστευτης ταλαιπωρίας. Για πολλή ώρα ανέμεναν εξηγήσεις, καθώς κανείς δεν τους έχει ενημερώσει τι έχει συμβεί.

Επιπλέον, το συμβατικό τρένο των 19.22, που θα έπαιρνε και τους επιβάτες του «Βέλους», ακινητοποιήθηκε και αυτό έξω από τους Αγίους Αναργύρους λόγω διακοπής ρεύματος και επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής.

Η ταλαιπωρία δεν είχε τέλος ειδικά για τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους». Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο ντιζελομηχανή που ρυμούλκυσε το τρένο στον σταθμό της Δεκέλειας. Εκεί αρχικά είπαν στους επιβάτες ότι θα τους παραλάβει άλλο τρένο, αλλά μετά κατάλαβαν ότι αυτό δεν θα γίνει καθώς το άλλο τρένο ήταν αυτό που είχε μείνει στους Αγίους Αναργύρους…

Η Hellenic Train ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών, αφού η βλάβη αφορούσε τις υποδομές.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ