Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απίστευτες καταγγελίες: Βάζουν αντισηπτικό στην μύτη για να έχουν αρνητικό τεστ και να μπουν το Άγιο Όρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια καταγγελία που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο προχώρησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αναφέροντας πως κάποιοι βάζουν αντισηπτικό στην μύτη τους πριν κάνουν rapid test, ώστε να βγει αρνητικό και να εισέλθουν στο Άγιο Όρος.

«Έχουμε θέματα με τα πλαστά πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν.

Έχουν πιάσει πολλούς, κυρίως από Ρουμανία να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη και ώστε, όταν κάνουν το rapid test που είναι προϋπόθεση να για να μπεις στο Άγιο Όρος, να βγει αρνητικό. Αυτό σημαίνει ότι επειδή είναι από άλλο κράτος είναι πιο πειθαρχημένοι», ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Παράλληλα ο Ηγούμενος επισήμανε πως οι πάντες, εμβολιασμένοι ή μη, πρέπει να κάνουν rapid test πριν μπουν στο Άγιο Όρος, μιας και αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στην πολιτεία.

«Στην Ουρανούπολη υπάρχει από την πολιτική διοίκηση, έχει κανονίσει και υπάρχει σημείο όπου πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Άγιο Όρος πριν παραλάβουν το διαμονητήριο και το εισιτήριο να κάνουν ένα rapid test. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 10-15 λεπτά και αν είναι αρνητικό μπορούν να μπουν. Αν είναι θετικό ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και επιστρέφουν πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ