Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στον αέρα αναδάσωση στο Κερατσίνι

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πριν λίγες ημέρες μια ομάδα ευαισθητοποιημένων κατοίκων του Κερατσινίου όταν η αστυνομία παρενέβη καθώς προσπαθούσαν να κάνουν σύνδεση για το πότισμα φυτών που είχαν φυτέψει οι ίδιοι σε παρακείμενο δασύλλιο.

 Οι κάτοικοι που μένουν στην περιοχή της Αμφίαλης με δική τους πρωτοβουλία προχώρησαν σε αναδάσωση και συντήρηση του δασυλλίου στο Όρος Αιγάλεω με προσωπική εργασία (καθαρισμός, κλάδεμα, πότισμα, καθαρισμός από τις κάμπιες, λίπανση των φυτών κλπ) με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη έκταση να παρουσιάζει μια πολύ καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με το παρελθόν. Με έξοδα των κατοίκων τοποθετήθηκε δίκτυο αυτόματου ποτίσματος με 4 πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 1000lt έκαστη με σωληνώσεις και μπέκ για αυτόματο πότισμα.

Ωστόσο για την πλήρωση των δεξαμενών αυτών για τα ποτίσματα που απαιτούνται,  χρειάζεται η σύνδεση τους με νερό που το παίρνουν από τα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εθελοντικής εργασίας είχαμε την παρέμβαση της αστυνομίας έπειτα από καταγγελία που έγινε και οι εργασίες διακόπηκαν καθώς δεν υπήρχε άδεια και οι κάτοικοι πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για καταθέσεις. “Αυτή τη στιγμή  είναι κρίσιμη για τα 100 νέα δενδρύλλια και φυτά που  μένουν απότιστα και οι κόποι μας και οι πολύμηνες προσπάθειες μας θα πάνε χαμένες” τονίζουν οι κάτοικοι στο xtypos.gr.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ