Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανοιξε για τους πολίτες η Ηετιώνεια Πύλη – Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος του Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με έκταση 20 στρέμματα, άνοιξε για το κοινό το περασμένο Σάββατο, με ξενάγηση και μια ξεχωριστή συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Σωτήρη Μπαλλά, υπό το φως της αυγουστιάτικης σελήνης.

Τους επισκέπτες καλωσόρισαν ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οι οποίοι μίλησαν για τη σημασία του χώρου και το πώς αυτός θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής.
Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιώνειας Πύλης και των γύρω τειχών που θωράκιζαν από τον εχθρό το λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, είναι ένα μεγάλο έργο Πολιτισμού το οποίο έχει αποδοθεί πλέον στους κατοίκους της περιοχής.
Παράλληλα, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, στο «Καστράκι» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανάπλασης του χώρου σε έκταση 20 στρεμμάτων. Η μελέτη έγινε από το Δήμο, ο οποίος και θα υλοποιήσει το έργο, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί το σύνολο του έργου της ανάπλασης με 3.500.000 € από ίδιους πόρους.
Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας που μαζί με την Ηετιώνεια θα συγκροτήσει έναν πόλο πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου με έκταση πάνω από 40 στρέμματα που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ