Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανατροπή και σκέψεις για επιστροφή της επιδότησης στα καύσιμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εδώ και λίγες μέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο για πρώτη φορά ξεπέρασε στη τιμή την αμόλυβδη.

Αυτό δεν ήταν φυσικά τυχαίο αλλά ήταν αποτέλεσμα της κατάργησης της επιδότησης στην αντλία ύψους 0,15 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης.

Η ραγδαία αυτή αύξηση της τιμής, παρόλο που αναμενόταν, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για επιστροφή του μέτρου. Ήδη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε ασκήσεις επι χάρτου για να «τσεκάρουν» και τα δημοσιονομικά περιθώρια, δεδομένου ότι ήδη έχει ανακοινωθεί επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία 0,25 ευρώ αλλά και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

Η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 2,053 ευρώ/λίτρο ενώ στα νησιά έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ το λίτρο.

Η εξέλιξη αυτή έχει εκτινάξει το μεταφορικό κόστος χιλιάδων επαγγελματιών, καθώς τα περισσότερα επαγγελματικά αυτοκίνητα κινούνται με πετρέλαιο κίνησης, με νέες ανατιμήσεις λόγω του υψηλότερου μεταφορικού κόστους να είναι προ των πυλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ