Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Αλαλούμ» με το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόλυτο «αλαλούμ» επικρατεί σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου, καθώς μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ επιχειρήσεων και υπαλλήλων, αλλά και μεταξύ των ίδιων των επιχειρηματιών.

Κανείς δεν ξέρει ακόμη αν την Δευτέρα θα είναι εντέλει ανοιχτά τα καταστήματα, αφού επί της ουσίας η κάθε αλυσίδα θα κάνει… «τα δικά της».

Γιατί προέκυψε, ωστόσο, αυτό το μπέρδεμα;

Τις προηγούμενες χρονιές οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν την ημέρα αυτή κλειστά τα καταστήματα, με την 2η του Ιανουαρίου να λειτουργεί για το εμπόριο σαν μια κατ’έθιμον αργία – αν και όχι υποχρεωτική.

Άλλωστε, παραδοσιακά τις δύο Κυριακές πριν από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα καταστήματα είναι ανοιχτά και επομένως στις 2 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι έχουν μια ημέρα ξεκούρασης, αν δηλαδή δεν έχουν απογραφή… που και πάλι κρατά τα μαγαζιά κλειστά για τους πελάτες.

Φέτος, όμως, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έπεσαν… Κυριακή, με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να ζητούν ανοιχτά καταστήματα την Δευτέρα.

Ποιοι θα ανοίξουν και θα ποιοι θα μείνουν «κλειστοί»

Διχασμένες εμφανίζονται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, «ανοιχτά» θα είναι:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Lidl

Κλειστά, από την άλλη, θα μείνουν:

  • Σκλαβενίτης
  • Κρητικός (με εξαίρεση ορισμένα καταστήματα στην Κρήτη)

Ανοιχτά θα είναι ακόμη:

  • Eκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα
  • Smart Park

Ωστόσο, ορισμένες αλυσίδες όπως η Inditex (Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho κλπ) και η H&M αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους (ούτε στα εμπορικά πάρκα), ενώ η Intersport θα λειτουργήσει μόνο δύο καταστήματα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Αττικα Πολυκαταστήματα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ