Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έφεραν με το Πολεμικό Ναυτικό νερο στην Ύδρα

Δημοσιεύθηκε

στις


Τις τελευταίες ημέρες η αυξημένη τουριστική κίνηση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη την χώρα, έχουν συντελέσει στην μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης νερού στο Δήμο Ύδρας.
Παρόλο που ο σταθμός αφαλάτωσης αποδίδει καθημερινά το μέγιστο των δυνατοτήτων του που είναι 1.600 κυβικά μέτρα νερού, στα οποία προστίθενται άλλα τουλάχιστον 300 κυβικά μέτρα από την γεώτρηση, η στάθμη του νερού στις δεξαμενές του νησιού έχει μειωθεί επικίνδυνα.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κουκουδάκης μετά από επικοινωνία με το Αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού εξασφάλισε τον εφοδιασμό του νησιού με 1.000 επιπλέον κυβικά μέτρα νερού για να αποτραπεί μια πιθανή αδυναμία κάλυψης των αναγκών  υδροδότησης από την αφαλάτωση και την γεώτρηση.
Η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού έχει ήδη φτάσει στο λιμάνι της Ύδρας και η άντληση του νερού έχει αρχίσει. Ο Δήμος Ύδρας αφού αξιολογήσει τα δεδομένα στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου θα εξετάσει και θα αξιολογήσει όλες τις δυνατές λύσεις που θα αποτρέψουν μια πιθανή έλλειψη νερού στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ