Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχονται οι «σκοτεινές κουζίνες» – Τί αλλάζει στο delivery

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία νέα αγορά δημιουργείται στην εστίαση, με φόντο την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων που προκάλεσε η πανδημία.

Ο λόγος για τις dark kitchens ή στα ελληνικά «σκοτεινές κουζίνες», οι οποίες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για εστιατόρια, τα οποία ασχολούνται με την παρασκευή φαγητού και την κατ’ οίκον διανομή του.

Δεν διαθέτουν χώρους για τραπεζοκαθίσματα αλλά ούτε σερβιτόρους. Δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό και διαθέτουν προσωπικό μόνο για την προετοιμασία γευμάτων και τη διανομή. Υπολογίζεται πως, στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιούνται ήδη 10 μεγάλες εταιρείες, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 1.000 σε όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο καταστήματος, το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, έρχεται να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες και στη στροφή των καταναλωτών στις online παραγγελίες φαγητού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί διέξοδο στις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να εστιάσουν αποκλειστικά στην κατ’ οίκον διανομή.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ