Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχονται αλλαγές σε Εξοικονομώ και Κοινωνικό Τιμολόγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Η εξειδίκευση δύο εξαγγελιών του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός:

– Θα δοθεί περαιτέρω έμφαση στα κριτήρια που σχετίζονται με την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκονται τα ακίνητα κατά τον σχεδιασμό των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης. Ο συντελεστής βαθμοημερών ανά Δημοτική Κοινότητα περιλαμβάνεται ήδη στα κριτήρια αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος «Εξοικονομώ». Αναμένεται μεγαλύτερη έμφαση σε επόμενες προκηρύξεις.

– Θα επανασχεδιαστεί το πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών ενέργειας αλλά και η αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης: «Θα βελτιστοποιήσουμε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ΟΤΑ για την στήριξη της κατανάλωσης των ευάλωτων δημοτών τους μέσα από Ενεργειακές Κοινότητες. Επίσης, πρόκειται να θεσμοθετηθεί ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες, με βάση και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ταυτόχρονα, οι πόροι από την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όσων υιοθετούν την ασυνέπεια σε σχέση με το νόμο ή τις πληρωμές ως στρατηγική πλουτισμού, θα φροντίσουμε να φτάνουν, επιτέλους, στους συνεπείς πολίτες και καταναλωτές, αποζημιώνοντάς τους κάπως, για τη διαχρονική κακομεταχείρισή τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ