Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχεται το τέλος στην υποχρεωτική μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

Φαίνεται πως η 31η Μαρτίου θα είναι και η τελευταίο όπου θα είναι υποχρέωση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους με αρνητικό rapid test. Ωστόσο, φαίνεται πως θα αλλάξει και το πρωτόκολλο για τις μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες απ’ όταν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι πιθανότητα από 1η Απριλίου θα σταματήσουν τα υποχρεωτικά rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, μιλώντας ανέφερε «Ναι, έχουμε δώσει μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενδεχομένως να μην χρειάζεται μετά αλλά τουλάχιστον για το σκέλος του χειμώνα θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι οπότε μέχρι τέλη Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα παραμείνει να κάνουν τεστ»

Και συνέχισε λέγοντας «Αυτό βοηθάει, παρόλο που λένε ότι έχει ματώσει η τσέπη τους, και τους ίδιους. Γιατί όλα τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι ο ανεμβολίαστος εάν νοσήσει ενδεχομένως πρέπει πιο έγκαιρα να πάρει και θεραπείες γιατί ακριβώς δεν έχει την κάλυψη του εμβολίου».

Ένα σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας θέλει μαζί με τα rapid test, η κυβέρνηση να ανακοινώνει και το τέλος της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι ένα μέτρο που σιγά σιγά ακολουθούν πολλές χώρες της Ευρώπης. Ήδη η Γερμανία προ ημερών ανακοίνωσε το τέλος της μάσκας στα ΜΜΜ από τις 2/2.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανού υπουργού Υγείας, στα τρένα και λεωφορεία η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική, δεδομένου ότι η υγειονομική κατάσταση θα είναι ομαλή.

Ωστόσο, σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στα μέσα μεταφοράς «στη βάση της ατομικής ευθύνης και εθελοντικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ στο Βερολίνο.

Το μοντέλο αυτό δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η Ελλάδα με το τέλος της μάσκας στα ΜΜΜ από τον ερχόμενο Μάρτιο, Απρίλιο, δεδομένου μάλιστα ότι θα έχει περάσει το μεγάλο κύμα λοιμώξεων αλλά και ο καιρός θα είναι πιο ζεστός και άρα, δεν θα είναι εύκολη η διασπορά κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ