Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έκθεση στο Λος Άντζελες για τα 40 χρόνια του «The Last Unicorn»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τιμώντας τα 40ά γενέθλια του «The Last Unicorn», η Corey Helford Gallery στο Λος Άντζελες φιλοξενεί έργα περισσότερων από 70 καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ταινία του 1982. Σε συνδυασμό με εκατοντάδες αποκατεστημένα καρέ της ταινίας, για πρώτη φορά, τέχνη της συγκεκριμένης κινηματογραφικής παραγωγής εκτίθεται δημόσια.

Η ταινία ήταν κινηματογραφική προσαρμογή του αγαπημένου φερώνυμου μυθιστορήματος του 1968, που είχε γράψει ο Peter S. Beagle. Παρακολουθούμε την Amalthea, η οποία ξεκινά να αναζητήσει τους άλλους μονόκερους όταν έμαθε ότι εξωθήθηκαν στη θάλασσα. Στην πορεία παίρνει μορφή ανθρώπου και, για πρώτη φορά, βιώνει ανθρώπινα συναισθήματα: Έρωτα και πόνο.

«Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που βγήκε στις αίθουσες η ταινία και το ταξίδι του μονόκερου εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αιχμαλωτίζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις των θαυμαστών σε όλον τον κόσμο… Βρίσκει απήχηση σε τόσους πολλούς επειδή ο κόσμος στον οποίο ζει ο μονόκερος δεν είναι αυτή η αγνή, αθώα φαντασία… Ο κόσμος της είναι σε μεγάλο βαθμό ένας δυσάρεστος κόσμος, όπως και ο δικός μας» ανέφερε, σε ανακοίνωση, η Caro Buermann, επιμελήτρια της έκθεσης και ιδρύτρια της εταιρείας καλλιτεχνικών συμβούλων Sweet Streets.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ