Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Άφαντοι» οι φίλοι του 22χρονου που διαμελίστηκε στα Σπάτα – Δεν σηκώνουν τα τηλεφώνα στις Ελληνικές Αρχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις ημέρες έχουν περάσει από το φρικιαστικό δυστύχημα οπού ο 22χρονος Βρετανός διαμελίστηκε από την είλκα ελικοπτέρου, συνεχίζονται οι έρευνες των ελληνικών Αρχών για να διαπιστώσουν τι συνέβη, ενώ οι φίλοι του παραμένουν «άφαντοι».

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις ελληνικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση του φρικιαστικού δυστυχήματος με θύμα τον Τζακ Φεντον στα Σπάτα, σχετικά με την στάση των φίλων του νεαρού Βρετανού, που βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο, αλλά παραμένουν άφαντοι.

Συμφωνά με το mega στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος, πάρα τις επίμονες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους τρεις φίλους του Τζακ Φεντον που ήταν παρόντες στην τραγωδία, δεν έχουν καταφέρει να τους βρουν.

Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλεφωνά εκείνα όμως παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail σε ρεπορτάζ της αναφέρει πως ο 22χρονος επέστρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό του τηλέφωνο, καθώς το είχε ξεχάσει στην καμπίνα επιβατών.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το ότι αποβιβάστηκε από τη δεξιά πλευρά του ελικοπτέρου, όταν γύρισε πίσω στο ελικόπτερο πέρασε κάτω από την ουρά σκυφτός και τον χτύπησε ο έλικας που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

«Σε έναν ελεγχόμενο χώρο όπως είναι ένα ελικοδρόμιο το οποίο είχε αδειοδοτηθεί με συγκεκριμένους κανόνες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το να αφεθεί ένας άνθρωπος, με όποιον τρόπο έγινε αυτό, να κυκλοφορεί, σε σημεία που αποδείχθηκαν φονικά εξυπακούεται ότι υπάρχει ευθύνη. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του προσωπικού το οποίο είχε την εντολή και είχε και την ειδίκευση και την εκπαίδευση να μην γίνει αυτό», σημειώνει ο Φαίδων Καραϊωσιφίδης, διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων.

Η αεροπορική εταιρεία, Superior Air, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτοκολλά ασφάλειας.

«Η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης».

Οι αρμόδιες Αρχές θα αναζητήσουν τους φίλους του 22χρονου αλλά και τυχόν επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ