Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άρση μέτρων: Πού επιτρέπονται και πού όχι οι μετακινήσεις εντός Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις των πολιτών εντός Αττικής με την άρση μέτρων της Δευτέρας, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, αναφέρθηκε αρχικά στη δύσκολη περίοδο του περιορισμού της καραντίνας που αφήνουμε πίσω μας. «42 ημέρες ολοκληρώνονται στις 06.00 το πρωί. Πρωτόγνωρες γεμάτες διλήμματα. 1.008 ώρες αύριο το πρωί. Αποδείξαμε με σύνεση ότι μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοση. Όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς» σημείωσε.

«Σας ζητώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να τηρήσουμε τα μέτρα. Να μείνουμε ασφαλείς. Να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες και θέλουμε και μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε τα πάντα» σημείωσε μεταξύ άλλων για την μερική άρση μέτρων που ξεκινά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε, το στοίχημα, «μένουμε ασφαλείς» διαρθρώνεται σε δύο τομείς. Ο πρώτος είναι να τηρούμε τους κανόνες ατομικής προστασίας, υγιεινής, αλλά και ευθύνης και ο δεύτερος, όπως είπε, να τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής.

Άρση μέτρων περιορισμού μετακίνησης στην Αττική

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να είναι κατανοητό το πλαίσιο της άρσης μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται από αύριο στην Αττική. Οι μετακινήσεις όπως είπε, είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου. Ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, για παράδειγμα κάτι που ισχύει για όλους τους διοικητικούς τομείς της Αττικής.

Τα μέρη που ανήκουν στην Αττική και δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιος κάτοικος του λεκανοπεδίου ούτε αύριο είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικήθυρα. «Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικηθύρων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς. «Αυτά είναι τα όπλα στην μάχη, η τήρησή τους θα κρίνει την έκβαση του πολέμου» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ