Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άρης Πορτοσάλτε για επίθεση Ρουβίκωνα: «Φοβάμαι για το επόμενο βήμα» [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την επίθεση στο σπίτι του από μέλη του Ρουβίκωνα μίλησε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε εξομολογούμενος ότι φοβάται καθώς έχει στοχοποιηθεί.

Eπίθεση στο σπίτι του, το βράδυ της Πέμπτης, δέχθηκε ο δημοσιογράφος του ομίλου ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε. Η επίθεση έγινε από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, «Ρουβίκωνας», που έγραψαν  υβριστικά συνθήματα στους τοίχους έξω από την οικία του δημοσιογράφου. Πέταξαν, ακόμη, τρικάκια περνώντας έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια.

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας στην οποία αναφέρονται οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας.

Δεν θέλω να σκεφτώ το επόμενο στάδιο» είπε ακόμη ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι «δέκα χρόνια ζω αυτή την ιστορία, έχουν καταστραφεί περιουσιακά στοιχεία, έχουν χαλάσει αυτοκίνητο μας»

Σχολίαζοντας ορισμένες εκ των αντιδράσεων, κυρίως στα social media, παρατήρησε ότι «υπάρχουν κάτι φιρφιρίκοι που θέλουν να πουν ότι είμαστε με τον Ρουβίκωνα αλλά δεν το γράφουν και λένε σιγά μωρέ για μια μπογιά. Για να δούμε τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση στο δικό τους σπίτι». «Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτος ο Ρουβίκωνας. Όταν υπάρχει αυτή η παρέμβαση είναι τρομοκρατία, γράψτε το στο νόμο» συμπλήρωσε.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

ΝΔ: Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν

Για «θρασύδειλους τραμπούκους», έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι η μάχη κατά της ανομίας θα συνεχιστεί.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», ανέφερε η Πειραιώς.

Ο Ν. Δένδιας καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε

Την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε καταδικάζει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η επιδρομή κατά της οικίας του είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν είναι επίθεση κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου μόνο, αλλά και επίθεση κατά της ελευθερίας της άποψης στο δημόσιο λόγο», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Γιάννης Ραγκούσης: Kαταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές

Στην επίθεση αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης-όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά-θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου ! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές», έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης.Κίνημα Αλλαγής: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Την επίθεση στον δημοσιογράφο καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Kαταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι στοιχεία της Δημοκρατίας μας», έγραψε σε ανάρτησή του.

Κίνημα Αλλαγής: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Την επίθεση στον δημοσιογράφο καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Kαταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι στοιχεία της Δημοκρατίας μας», έγραψε σε ανάρτησή του.

Ελληνική Λύση: Καταδικάζουμε την επίθεση, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.  «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε! Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στην χώρα πατάσσοντας την ανομία!», ανέφερε το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ