Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άνδρος: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 15χρονου – «Γιατί μου κόψανε το χέρι;»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 15χρονου που, την περασμένη Κυριακή, τραυματίστηκε από ταχύπλοο την ώρα που έκανε ψαροτούφεκο με φίλο του σε παραλία της Άνδρου.

Τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά το ατύχημα στην Άνδρο περιέγραψε ο 20χρονος ψαροτουφεκάς. Είπε πως το πρώτο πράγμα που του είχε ο 15χρονος Θοδωρής αφού τραυματίστηκε από το ταχύπλοο ήταν «γιατί μου κόψανε το χέρι;».

Ο 20χρονος δεν μπορούσε να κρύψει την ταραχή του όταν, μιλώντας στο Star, περιέγραψε πώς εκείνος και ο φίλος του γλίτωσαν την τελευταία στιγμή, όταν το ταχύπλοο πέρασε με ταχύτητα από πάνω τους.

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα να πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15 – 20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας, δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο Θοδωρής έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα».

«Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δύναμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δε γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι το Θοδωρή, που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο», είπε ο 20χρονος.

Τα λεπτά που ακολούθησαν, όπως είπε ο νεαρός ψαροντουφεκάς, ήταν εφιαλτικά. Με όση δύναμη είχε προσπαθούσε να κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας τον Θοδωρή που αιμορραγούσε. Ταυτόχρονα, έκανε σήμα στον χειριστή του σκάφους να τον βοηθήσει για να τον μεταφέρουν στη στεριά. «Ήμουν σοκαρισμένος, το μόνο που είπε ήταν “γιατί μου κόψανε το χέρι“», συμπλήρωσε.

Ο χειριστής του σκάφους βρέθηκε σε έλεγχο να έχει υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ. Συνελήφθη αρχικά αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ