Ελάτε στην παρέα μας

Διασκέδαση

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Μαρίας Μπακέλλα, παρουσιάζει το Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου Δήμου Αγίου Δημητρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σε έξι παραστάσεις που θα δοθούν στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό), στις 13, 14, 15, 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019, θα έχουν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να παρακολουθήσουν το αριστούργημα του Αριστοφάνη “Πλούτος” από το Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου, σε διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Μαρίας Μπακέλλα.

Παραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λαμπράκης
Χορογραφίες – κίνηση: Βικτωρία Θανάσουλα
Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

“Σε μια Αθήνα αλλιώτικη, στην Αθήνα του Αριστοφάνη που μύριζε χωριό, με τα χωράφια της και τους αγρότες της, διαδραματίζεται η ιστορία του Πλούτου. Ωστόσο η κοινωνική ανισότητα, η άδικη κατανομή του πλούτου και η διαφθορά παραμένουν στην Αθήνα αναλλοίωτα στους αιώνες. Ο Χρεμύλος, θέλει να ζήσει τίμια ο γιος του, χωρίς να υποφέρει όμως από την φτώχεια όπως εκείνος. Υπακούοντας στον χρησμό της Πυθίας βρίσκει τον θεό Πλούτο!
Στην παράσταση μας απαντάμε σε κάποια ιδιαίτερα ερωτήματα όπως: Η φτώχεια θέλει καλοπέραση; Ο ποιητής είναι κερδοφόρο επάγγελμα; Υπάρχουν πλούσιοι και κατατρεγμένοι; Αλλά και σε πιο δύσκολα όπως: Πόσο εύκολα η ανισότητα γίνεται ισότητα; Ο νομός ισχύει για όλους; Τελικά τι είναι το ισχυρότερο όλων στον κόσμο; Ο Πλούτος είναι η απάντηση;Τις απαντήσεις, θα σας τις δώσουν τα παιδιά.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ