Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Χριστουγεννιάτικο καλάθι νοικοκυριού με γαλοπούλα, βασιλόπιτα και παιχνίδια, πότε στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 14 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα το γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού όπως αποκάλυψε ο ΓΓ του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Θα περιέχει και παιχνίδια αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στις 14 Δεκεμβρίου θα… κάνει πρεμιέρα το γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού. Ο ΓΓ του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο καλάθι της νοικοκυράς θα είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις 14 Δεκεμβρίου.

«Το γιορτινό Καλάθι του Νοικοκυριού, θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και τα ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι» είπε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Ο ΓΓΑ μίλησε και για τις κατηγορίες τροφίμων που θα προστεθούν στο γιορτινό καλάθι. «Θα είναι έτοιμες έως τότε και όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες», είπε.

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα μιλώντας στο Mega, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και προσφορές στα παιχνίδια για τα παιδιά, ενώ έκανε και μία εκτίμηση για τη λειτουργία του μέτρου μέχρι στιγμής.

«Το καλάθι του νοικοκυριού έχει δουλέψει πολύ καλά. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, έχει δουλέψει καλύτερα από ότι νόμιζα κι εγώ στην αρχή. Το καλάθι του νοικοκυριού ήταν δικιά μου ιδέα, ωρίμασε κατά τη διαδικασία εφαρμογής του και διορθώθηκε. Μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε σοβαρές μειώσεις τιμών, συγκράτηση πληθωρισμού εντός του καλαθιού, σε αρκετά μεγάλες προσφορές έξω από το καλάθι. Σε γενικές γραμμές το καλάθι έχει λειτουργήσει».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες με παιχνίδια θα γεμίσει το νέο «καλάθι» που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θα ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με το «εορταστικό καλάθι» στις 14 Δεκεμβρίου.

Αυτό αναμένεται θα περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα προϊόντων, μεταξύ αυτών μοσχάρι, την παραδοσιακή γαλοπούλα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ζάχαρη άχνη, αλεύρι για γλυκά, αναψυκτικά, τσουρέκια ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν αλκοολούχα ποτά ,ξηροί καρποί και κάποια τυριά. Φυσικά από το χριστουγεννιάτικο καλάθι δεν θα λείπει η βασιλόπιτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό θα προστεθούν προϊόντα για τους μικρούς μας φίλους προκειμένου να μπορούν να αγοράσουν παιχνίδια για τις γιορτές. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά και με συνεννόηση καθώς προϋπόθεση για τη νέα πρωτοβουλία είναι να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος εφαρμογής, ώστε να μην υπάρξουν ενστάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόκλησης στρεβλώσεων στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ