Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν παραλαμβάνω την διερευνητική εντολή

Δημοσιεύθηκε

στις

Δηλώσεις έκανε εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε λόγο για «Οδυνηρό σοκ» από τα αποτελέσματα των εκλογών. Λίγο πριν είχε τονίσει ότι δεν θα παραλάβει την δεύτερη διερευνητική εντολή.

Αρκετά κλικ πιο αυτοκριτικός, σε ότι αφορά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, εμφανίστηκε βγαίνοντας από την πρόεδρο της δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας παραλληλα ότι η χώρα έχασε την ευκαιρία της απλής αναλογικής, επομένως δεν είχε λόγο να κρατήσει την τρίτη εντολή.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως “απρόσμενα οδυνηρό σοκ” για τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και για την κοινωνία, κάνοντας λόγο για συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία. Συγκεκριμένα είπε: “Φανταστείτε έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό, αν επιβεβαιωθούν αυτοί οι συσχετισμοί”. Εξήγησε, λοιπόν, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο ζήτημα είναι πως θα αποτραπεί η επανάληψη αυτών των συσχετισμών στις 25 του Ιούνη.

Παράλληλα, ανέβασε το επίπεδο της αυτοκριτικής για τον ίδιο, υπογραμμίζοντας: “Οι νίκες έχουν πάντα πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες πάντα έναν. Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά στο δικό μου ηθικο λεξιλόγιο, αναλαμβάνω την ευθύνη, σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μαχη”. Συμπλήρωσε, δε, στην ίδια κατεύθυνση: “Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε μαζί μια υπόσχεση, ότι θα δώσουμε μαζί αυτή τη νέα μάχη, όρθιοι,” και για να “παραμείνει η Αριστερά ο βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων”.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν θα παραμείνει ο βασικός αντίπαλος του Μητσοτάκη την επόμενη μέρα και με τις κυρώσεις που είχε πει για την περίπτωση μιας ήττας μεγαλύτερης των 6 μονάδων, ο κύριος Τσίπρας απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας: “Θα τα δούμε παιδιά αυτά, θα τα δούμε”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ