Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Aπαράδεκτο η Ελλάδα να είναι αφιλόξενη χώρα για άτομα με κινητική αναπηρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την ταλαιπωρία συνανθρώπου μας με κινητική αναπηρία, ο οποίος εξαιτίας της μη δυνατότητας πρόσβασης στο κατάστρωμα πλοίου, ταξίδεψε στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, η ΚΕΔΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δρομολογήσει πολιτικές που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισήμανε ότι στην Ελλάδα του 2018 κάποιοι εξακολουθούν να παλεύουν για τα αυτονόητα. Οι πόλεις της Ελλάδας χτίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός για δομές που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι ότι οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα δεν είναι ειδική κατηγορία, αλλά εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να βρεθούν στη θέση τους. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να ταξιδέψει με αξιοπρέπεια ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία, και δεν ταιριάζει κλατι τέτοιο σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΚΕΔΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και από τις Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις της Ελλάδας.

Για την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ