Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ο απολογισμός έργου του Αντιδημάρχου Μαραθώνα Ε. Κυπαρίσση και η απάντησή του για την επίθεση που δέχθηκε

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ¨Ελπίδα¨ που χτύπησε τον Δήμο Μαραθώνος τις τελευταίες μέρες ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Κυπαρίσσης μέσα από ανακοίνωση προέβη σε απολογισμό έργου καθώς έδωσε και την δική του απάντηση για την επίθεση που δέχθηκε το διάστημα αυτό.

Η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ε. Κυπαρίσση:

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να εκφράσω την απόλυτη κατανόηση, συμπαράσταση αλλά και θλίψη για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μου από την επέλαση του χιονιά, που χτύπησε με πρωτοφανή ένταση τον τόπο μας και όλη την χώρα.

Παρά το γεγονός ότι προσωπικά, ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτελέσω το καθήκον μου και να βοηθήσω στην επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που προέκυψαν στην τεράστια έκταση του δήμου, ουδέποτε θα ισχυριστώ ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος από την στιγμή που θα έχει αποκατασταθεί το ρεύμα και στο τελευταίο νοικοκυριό και θα έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα η διοίκηση του Δήμου θα προβεί σε εκτενή απολογισμό του τρόπου αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Ειδικά για τον Βαρνάβα σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Α. Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας για την Κοινότητα Βαρνάβα ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας με πρόταση του ιδίου που έγινε καλόπιστα αποδεχτή από το Σώμα.

Β. Όπως σε κάθε κρίση έτσι και στην παρούσα κατάσταση διέθεσα από την πρώτη στιγμή, για την καλύτερη αντιμετώπιση, τον Υπηρεσιακό Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Ηλία.

Γ. Παρότρυνα και τους δυο προαναφερόμενους συνεργάτες μου να μη διστάσουν να μισθώσουν όσα διαθέσιμα μηχανήματα έργου από εργολάβους. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά θα ήταν ευχής έργο.

Δ. Τα μηχανήματα του Δήμου Μαραθώνος που διατέθηκαν στον Βαρνάβα είναι: 

  • Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα (μαχαίρι και αλατιέρα δύο τόνων ) με χειριστή τον Διευθυντή του Δήμου κ. Παναγιώτη Ηλία.
  • Ένα man ( μαχαίρι και αλατιέρα )με χειριστή τον υπάλληλο του Δήμου κ. Ντουρούπη.
  • Ένα Unimoc (μαχαίρι και αλατιέρα πέντε τόνων) με χειριστή τον υπάλληλο του Δήμου κ. Αδάμη.
  • Ένα JCB με χειριστή τον υπάλληλο του Δήμου κ. Κούρτη.
  • Ένα όχημα 4χ4 με αλατιέρα 500 κιλών και χειριστή τον υπάλληλο του Δήμου κ. Αποστόλου.

Ε. Τα μισθωμένα μηχανήματα από τον Δήμο Μαραθώνος που διατέθηκαν στον Βαρνάβα:

  • Ερπυστριοφόροαπό τον εργολάβο κ. Λέπουρα
  • Ένα bobcatαπό τον εργολάβο κ. Λέπουρ
  • Ένα JCBτου εργολάβου κ. Οικονόμου
  • Ένα ερπυστριοφόροτου εργολάβου κ. Μαμάκου
  • Ένα ερπυστριοφόρο τρακτέρ με μαχαίριτου εργολάβου κ. Τσιμήνη.

ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – 10

Τα παραπάνω στοιχεία είναι καταγεγραμμένα από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα με υπεύθυνο τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Ηλία, τον οποίο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία.

Πέρα των παραπάνω, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις αήθεις επιθέσεις (λεκτικές και μη) εις βάρος μου και εις βάρος της οικογένειάς μου, της προσωπικότητας και της προσφοράς μου στην πατρίδα για μια ολόκληρη ζωή από πολύ μικρή και πολύ συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας.

Δεν είμαι σίγουρος για το τι επιδιώκουν οι λίγοι αυτοί πολίτες που καταφέρονται εναντίον μου είτε επωνύμως, είτε φορώντας τις γνωστές «μάσκες» στα κοινωνικά δίκτυα. Υποψιάζομαι όμως ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να με αναγκάσουν να άρω την στήριξή μου στην διοίκηση Τσίρκα και ενδεχομένως την έξοδό μου από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τους διαβεβαιώνω για μια και μοναδική φορά, γιατί δεν θα επανέλθω, καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να λυθούν ότι δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Όχι μόνο επειδή ποτέ δεν ήμουν ρίψασπις, ποτέ δεν εγκατέλειψα το καθήκον, ποτέ δεν δείλιασα, ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια, ακόμα και όταν με κυνηγούσε πραγματικός εχθρός, αλλά για έναν ακόμα κύριο λόγο: Επειδή μου δίνει μεγάλη δύναμη η αγάπη, η εμπιστοσύνη και η συμπαράσταση του κόσμου.

Συναισθήματα τα οποία δέχτηκα αφειδώς όλες αυτές τις μέρες που βρίσκομαι σχεδόν όλο το 24ωρο στους δρόμους και με έχουν συγκινήσει βαθύτατα.

Μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε κριτική για παραλείψεις ή αστοχίες, να μπω σε διάλογο πολιτισμένο και δημοκρατικό με οποιονδήποτε, αλλά δεν δέχομαι άνανδρες, ανήθικες, υποχθόνιες και κακόβουλες συμπεριφορές.

Ευχαριστώ ολόψυχα όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και φυσικά τους εθελοντές που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις στους αποχιονισμούς, την κοπή επικίνδυνων δένδρων την μεταφορά φαρμάκων, τροφίμων καθώς και νερού σε εκατοντάδες περιστατικά.

Μοναδικό μου μέλημα ήταν και παραμένει η ανιδιοτελής μου προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ