Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Νότης Μηταράκης: Το πρώτο μήνυμα μετά την παραίτηση

Δημοσιεύθηκε

στις

«Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νότης Μητράκης στην πρώτη ανάρτηση μετά την παραίτησή του.

«Ανέλαβα την ευθύνη και παραιτήθηκα», τονίζει ο πρώην υπουργός, ευχαριστώντας θερμά τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης παιραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από την έντονη ενόχληση που προκάλεσε στο Μαξίμου η επιλογή του – τις ημέρες που δίνονταν κρίσιμες μάχες στο πεδίο των πυρκαγιών – να απουσιάζει εκτός Αθηνών.

Αναλυτικά η πρώτη ανάρτηση Μηταράκη

Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Γιάννη Οικονόμου, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της ΕΛΑΣ.

Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.
Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους
.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ