Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μ. Σταυράκη-Πατούλη για την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: «Ενωμένοι, εργαζόμαστε κάθε μέρα για την καταπολέμηση του φαινομένου-ντροπή της παγκόσμιας κοινωνίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πρόεδρος του δικτύου SDG 17 Greece και του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η πανδημία, οι καραντίνες και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, όπως καταγράφονται μέσω των σχετικών καταγγελιών.

Τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, οφείλουμε όλοι να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “Έχεις Φωνή. Είμαστε Δίπλα Σου”. Η βία κατά των γυναικών συμβαίνει δίπλα μας, μας αφορά όλους, είμαστε όλοι με τα θύματα. Λοιπόν, δεν κλείνουμε τα στόματα, δεν γινόμαστε συνένοχοι. Γιατί, όταν πρόκειται για βία εις βάρος της διπλανής μας γυναίκας, η σιωπή είναι συνενοχή. Ειδικά στους καιρούς μας, τώρα που η βία κατά των γυναικών εξελίσσεται σε μάστιγα διεθνών διαστάσεων.

Τα μέλη του δικτύου SDG 17 Greece και εγώ, προσωπικά, ενώνουμε όλες τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου των καιρών μας. Έχουμε θέσει ολόκληρη την οργάνωσή μας (100 δήμους, ΚΕΔΕ, δίκτυο Βιώσιμη Πόλη, Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων) στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου Ενωμένοι να χτίσουμε μια κοινωνία που θα αντιμετωπίζει ισότιμα και με αλληλοσεβασμό τα δύο φύλα. Θα εργαστούμε, όλοι μαζί, για να καταπολεμήσουμε συνολικά την ενδοοικογενειακή βία, ιδιαίτερα εις βάρος ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού: γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.
Δεσμευόμαστε και το πράττουμε καθημερινά, όχι μόνο με αφορμή την ημέρα που είναι διεθνώς αφιερωμένη στο φαινόμενο-ντροπή της παγκόσμιας κοινωνίας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ