Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μητσοτάκης: «Επιδότηση σε έως και 60 λίτρα το νέο “Fuel Pass”»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πεποίθησή του ότι η οικονομία της χώρας μας είναι ασφαλής παρά τη διεθνή ενεργειακή κρίση επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Capital.gr αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών επαναλαμβάνοντας πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αφήνοντας όμως και ένα παράθυρο για πρόωρες κάλπες. Παράλληλα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ο πρωθυπουργός είπε πως στο υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινωθεί το νέο Fuel Pass για την επιδότηση στα καύσιμα.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων όσον αφορά στα καύσιμα, ας το ονομάσουμε ένα “Fuel Pass 2” για τους επόμενους τρεις μήνες. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες, μιλάμε για αυξημένες επιδοτήσεις για καταναλώσεις ύψους 60 λίτρων το μήνα, σε σχέση με αυτό το οποίο είχαμε εκταμιεύσει το προηγούμενο τρίμηνο όταν θέσαμε σε εφαρμογή το “Fuel Pass 1”», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως στο θέμα της ενεργειακής κρίσης η Ελλάδα είναι καλυμμένη, ακόμα για το χειρότερο σενάριο. «Είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και κατά συνέπεια προς τη χώρα μας. Δεν εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει, αλλά είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό το ενδεχόμενο και έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παράλληλα πρόσθεσε «Εμένα περισσότερο με απασχολούν οι τιμές της ενέργειας και λιγότερο η διαθεσιμότητά της, εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή».

Εκλογές και ελληνοτουρκικά

Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε θα γίνουν οι εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο τόνισε πως η χώρα δεν χρειάζεται να βρεθεί σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης.
«Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο. Είχα πολλές “ευκαιρίες” να κάνω εκλογές σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά βολικές για τη Νέα Δημοκρατία και δεν το έκανα διότι δεν μπορώ να βάζω στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.
Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται.
Κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα
».

Στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στη σκιά των συνεχών τουρκικών προκλήσεων ο κ. Μητσοταάκης ξεκαθάρισε πως «σήμερα αναδεικνύουμε τον τουρκικό επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο τον αντιπαραβάλουμε, σε έναν βαθμό, με αυτό το οποίο έγινε στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Δεν γίνεται σήμερα, είναι αδιανόητο να συζητάει οποιοσδήποτε για αλλαγή συνόρων. Άρα οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, με οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι παντελώς αδιανόητη και καταδικαστέα εξ αρχής. Είναι μια συζήτηση την οποία κανείς ποτέ δεν πρόκειται καν να δεχθεί να κάνει. Δεν αναφέρομαι για την Ελλάδα, αναφέρομαι και για τους εταίρους μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ