Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: “Μεγάλη η παρακαταθήκη του Ευγένιου Σπαθάρη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Μαρουσιώτη λαϊκού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη δήλωσε:

 

«Η παρακαταθήκη του Ευγένιου Σπαθάρη του εξαιρετικού ήθους εθνικού καλλιτέχνη είναι μεγάλη, και δεν ανήκει μόνο στους Μαρουσιώτες αλλά στους απανταχού Έλληνες. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νεότερης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας.

Ο ήρωας του Καραγκιόζη και οι θεατρικοί συνοδοιπόροι του, που έπαιρναν ζωή μέσα από τη φωνή και τις φιγούρες του αξέχαστου Ευγένιου Σπαθάρη, σήμερα φιλοξενούνται όχι μόνο στο “Σπαθάρειο Μουσείο Θέατρο Σκιών” του Δήμου μας, αλλά ξαναζωντανεύουν και μέσα από τις ειδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

Το Μουσείο του Ευγένιου, συνιστά πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ιδιαιτέρως για τα παιδιά είναι ένας χώρος εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και σπάνιας βιωματικής εμπειρίας, για αυτή την τέχνη που διασκέδασε με τρόπο μοναδικό πολλές γενεές Ελλήνων και συνεχίζει ακόμη.

Με την ευκαιρία, καλούμε όλους του πολίτες, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022 και ώρα 20.30 και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Μουσείων, σε μία επετειακή παράσταση, στο Σπαθάρειο Μουσείο, αφιερωμένη στη μνήμη του Ευγένιου που θα ζει για πάντα μέσα μας με το ταλέντο, το χιούμορ τη ζωντάνια και την αγάπη του για τη ζωή». ​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ