Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Θεοδωρικάκος για 12χρονη: «Θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα – Όσοι κακοποίησαν το παιδί θα έχουν την τύχη που τους αξίζει»

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στην σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ο υπουργός τόνισε σήμερα πως η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε το κύκλωμα και όλοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Επανέλαβε δε, πως ο νόμος εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε όλους και υπογράμμισε ότι ένας – ένας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

«Η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάρβαρο και άγριο τρόπο, έχει εξιχνιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ η οποία κινήθηκε με μυστικότητα και επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή σήμερα βρίσκεται στην ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες.« Η Ελληνική Αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό πέπλο μιας, επαναλαμβάνω απάνθρωπης υπόθεσης εναντίων ενός μικρού κοριτσιού αλλά όπως ξέρετε οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται», ανέφερε ο υπουργός.

Συνεχίζοντας για την ίδια υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Έχουμε αποδείξει, διότι αυτό είναι πράξεις και όχι λόγια πως οι νόμοι τηρούνται, τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους. Όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές δράσεις και έχουν κακοποιήσει αυτό το παιδί, θα συλληφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει. Έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στην Δικαιοσύνη ακόμα και αν κάποιες φορές υπάρχει μια καθυστέρηση, αλλά η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο, επαναλαμβάνω είναι άριστη η συνεργασία της Αστυνομίας με τις Ανακριτικές Αρχές και η δουλειά αυτή προχωρά με αποτελέσματα, τα ονόματά τους φυσικά και θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει, επαναλαμβάνω».

«Προκλητική, βάρβαρη και μεσαιωνική συμπεριφορά της Τουρκίας»

Μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια» και κατήγγειλε την προκλητική και συνεχή εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε εκ νέου στην απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, μιλώντας στο Mega. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε εκτενώς τους ομολόγους του για τις επικρατούσες συνθήκες στα Ευρωπαϊκά σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία στον Έβρο και παρουσίασε ντοκουμέντα για το θλιβερό περιστατικό με τους 92 μετανάστες, τους οποίους η τουρκική στρατοχωροφυλακή οδήγησε γυμνούς και τραυματισμένους στην ελληνική όχθη του ποταμού.

«Η Τουρκία προσπαθεί με θράσος να αντιστρέψει την πραγματικότητα στα σύνορα της Ελλάδας και την Ε.Ε , στον Έβρο. Η βάναυση συμπεριφορά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην υπόθεση με τους 92 γυμνούς μετανάστες καταγράφεται πλέον και σε επίσημη έκθεση του Frontex», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η συμπεριφορά της Τουρκίας στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το περιστατικό με τους 92 μετανάστες καταγράφεται σε επίσημη έκθεση της Frontex», συμπλήρωσε.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι:

  • Τα σύνορα στον Έβρο ενισχύονται με 250 νέους συνοριοφύλακες ενώ με ταχείες διαδικασίες προχωρά η επέκταση του φράκτη.
  • Κάθε ημέρα 1500 παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα ανεπιτυχώς και τους τελευταίους 9 μήνες έχουν συλληφθεί πάνω από 1.200 διακινητές
  • Ο βασικός σκοπός της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές – καθημερινά περιπολούν στο λεκανοπέδιο 3.300 αστυνομικοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ