Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δήμος Μεταμόρφωσης: Ελπίδα ή απειλή;

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα*

“Η νέα Δημοτική Αρχή διατρέχει ήδη τον τέταρτο μήνα της θητείας της. Ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να μπορεί να κριθεί το πόσο δημιουργική ή καταστροφική θα είναι για την πόλη και την κοινωνία η τετραετία που ξεκίνησε.
Υπάρχουν, όμως, πολλές και ισχυρές ενδείξεις, από τις οποίες μπορούν να συναχθούν σημαντικά συμπεράσματα. Το ερώτημα που τίθεται σε κάθε ανάλογο ξεκίνημα πολιτικού εγχειρήματος είναι αν αυτό που διαφαίνεται από την επομένη των εκλογών και την ανάληψη της διοίκησης είναι ελπίδα για κάτι καλύτερο ή απειλή για κάτι χειρότερο.
Ο νέος Δήμαρχος και η παράταξή του υποσχέθηκαν την «ελπίδα», αναγορεύοντάς την μάλιστα και σε τίτλο του συνδυασμού τους. Οι πράξεις και οι ενέργειές τους, όμως, από την επομένη κιόλας των εκλογών και μέχρι σήμερα, μόνο απειλές προδιαγράφουν.
Μία σύντομη ενδεικτική αναφορά:
Στον Πολιτικό τομέα. Η ανοιχτή συμμαχία Σαραούδα – Καραβάκου, κακέκτυπο από την κεντρική πολιτική σκηνή, διαβρώνει ήδη τη Δημόσια ζωή της πόλης.
Στο Δημόσιο λόγο. Εντυπωσιακή καθίζηση. Η χυδαιότητα και θρασύτητα του μικρού εταίρου συμπληρώνεται από την ευτέλεια και τη ρηχότητα του μεγάλου απαξιώνοντας το δημόσιο διάλογο.
Στο ύφος. «Αλαζονεία και μέθη», αυταρέσκεια, ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δήμου, ακράτεια λόγων, ψευδαίσθηση παντοδυναμίας.
Στο ήθος. Εμπάθεια, μισαλλοδοξία, εχθροπάθεια και διαρκής προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης.
Στην επικοινωνία. Πλήρης υποκατάσταση της πολιτικής, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και οικειοποίηση της δουλειάς των άλλων.
Στα έργα. Καταστροφικές επιλογές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις. Ειδικότερα:
• Έργο πνοής και έτοιμη για δημοπράτηση η μελέτη για την αντικατάσταση ολόκληρου του Δημοτικού φωτισμού από τη νέα τεχνολογία LED. Παρεμποδίστηκε η ανάρτηση της διακήρυξης μετά τις εκλογές και το έργο εγκαταλείφθηκε οριστικά.
• Προσλήψεις προσωπικού, χωρίς καμμιά διάκριση για τον αν χρειάζεται και αν είναι κατάλληλο ή όχι. Ετήσιο κόστος 400.000 ευρώ περίπου, προς ικανοποίηση πελατείας και εξαγορά ψήφων.
• Απόφαση αποκατάστασης του ερειπωμένου και επικίνδυνου παλιού Ναού, με ανυπολόγιστο κόστος, -ό, τι οπισθοδρομικότερο και αντιδραστικότερο θα μπορούσε να υπάρξει-, κόντρα στις απόψεις του ιδίου του νέου Δημάρχου, κόντρα στην ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας, κόντρα στο συμφέρον της πόλης, για χάρη μιας χούφτας ψήφων και για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων.
• Ακατανόητη και αλλοπρόσαλλη τακτική στην απόκτηση πολύτιμων για το μέλλον της πόλης ακινήτων. Η αγορά του κτήματος Κουτσουμπέλη και του κτήματος Λαμπάκη – Κουμπούρη κινδυνεύουν να ματαιωθούν. Αν έστω και το ένα από τα δύο ακίνητα χαθεί, η σημερινή Δημοτική Αρχή, θα έχει αποδεχτεί μοιραία και ολέθρια.
Όλα αυτά –και όχι μόνο- δεν παρέχουν καμμιά ελπίδα και συνιστούν σοβαρή και πολλαπλή απειλή.

* Ο Μιλτιάδης Καρπέτας είναι πρώην δήμαρχος Μεταμόρφωσης (2010 – 2019) και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ