Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο τίμησε ο Δήμος Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κηφισιάς.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Αντωνίου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και του οικείου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, με την συμμετοχή ιερέων και διακόνων. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, κ.Γαβριήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του οικείου Μητροπολίτη Κηφισίας κ.Κυρίλλου καθώς και με τη συμμετοχή ιερεών της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της τιμής του Αγίου.

 

 

 

 

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Καιρίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, ο πολιτευτής Φώτης Καρυδάς, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Κατόπιν έγινε η Ιερά Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, , στους δρόμους της πόλης. Την πομπή συνόδευσε επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, κληρικοί και πολίτες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ