Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Τα παιδιά των νηπιαγωγείων Κηφισιάς φόρεσαν… “τις κάλτσες τους αλλιώς”!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κ.Π. Προνοή φρόντισε για την ευαισθητοποίηση των νηπίων μέσα από την υλοποίηση του πρωτοποριακού ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης με τίτλο «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί».

Το πρόγραμμα έτρεξε για 2η φορά φέτος, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς Προνόη, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΠΕ Β΄ Αθήνας και με την στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΠ Προνόη.

Πρόκειται για μια βραχεία παρέμβαση που στοχεύει στην πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας. Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί είχαν προσκληθεί να φοράνε διαφορετικές κάλτσες οι οποίες αποτέλεσαν και το ερέθισμα για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν να καταλάβουν στα παιδιά ότι πρέπει να χαιρόμαστε και να αξιοποιούμε τη μοναδικότητά και την διαφορετικότητα μας και ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συμπερίληψη, το νοιάξιμο του ενός για τον άλλο, είναι απαραίτητα συστατικά για είμαστε όλοι μέσα στην ομάδα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η παρέμβαση «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί», υλοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο σε 9 τμήματα, από τα Στελέχη, τους εθελοντές και τους φοιτητές του Κέντρου Πρόληψης, με την ταυτόχρονη παρουσία των νηπιαγωγών. Συνολικά, από την Κηφισιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα 5 νηπιαγωγεία και 181 μαθητές από το 3ο , 8ο , 9ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς και το Νηπιαγωγείο Εκάλης.

Ταυτόχρονα, για 1η φορά φέτος, στην δράση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και επαγγελματίες από τον χώρο της Πρόληψης, ώστε να διαδώσουν το μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, είτε φορώντας τις «διαφορετικές τους κάλτσες», σε οποιαδήποτε δράση είχαν προγραμματίσει για εκείνη την ημέρα, είτε υλοποιώντας στα νηπιαγωγεία της περιοχής τους την δράση. Εκείνη την ημέρα πήγαν στην δουλειά τους με διαφορετικές κάλτσες και διέδωσαν τα μηνύματα της δράσης «Οι κάλτσες μας αλλιώς, Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» στον χώρο εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ