Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

“Ταξίδι στ’ όνειρο”: Ανοιχτές οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο του σεμιναρίου του Κ.Π. Προνόη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ,  θα πραγματοποιήσει τον 2ο κύκλο επιμορφωτικού σεμιναρίου, διάρκειας 12 ωρών,  για Νηπιαγωγούς που επιθυμούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ’ ΟΝΕΙΡΟ».

Ο δεύτερο κύκλος θα υλοποιηθεί από το Κέντρο  Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» ΟΚΑΝΑ και είναι δομημένος σε δυο φάσεις ως εξής:

 

Α΄φάση:  τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο δια ζώσης , για την εκπαίδευση των Νηπιαγωγών στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση και γνωριμία  με το εκπαιδευτικό υλικό «Ταξίδι…στο όνειρο…», διάρκειας 12 ωρών.

Β΄φάση: Για τους/τις  Νηπιαγωγούς που θα δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν ως πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, το εκπαιδευτικό υλικό «Ταξίδι…στο όνειρο…»  με τους μαθητές/-τριές τους, την τρέχουσα σχολική χρονιά,θα ακολουθήσουν 4 διαδικτυακές συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών των 90’, όπου θα γίνεται επεξεργασία των θεμάτων που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος με τα παιδιά και εργαστήρια εμβάνθυνσης στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην μεθοδολογία της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης και στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους ρόλο

 

 

Ημερομηνίες Εκπαιδευτικού  Σεμιναρίου: 

Α’ φάση : τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση και στο υλικό ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ’ ΟΝΕΙΡΟ

 Παρασκεύη 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 16:30  – 20:30

 Σάββατο  3  Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 10.00 – 14.00

 Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 10.00 – 14.00

 

Β΄φάση: 4 διαδικτυακές συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών των 90’

 

Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:
Αρχοντούλα Αλεξάκη, Κονωνική Λειτουργός MSc– Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, Στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ.

Χώρος διεξαγωγής :  Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10, Κηφισιά.
Αριθμός συμμετεχόντων/-ουσών  : 20 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως την Παρασκευή 25/11/2022, συμπληρώνοντας την αίτηση https://forms.gle/9pvUCfv5WnDi6Xrv5

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαριθένια Τερεζάκη Φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας  στο τηλέφωνο 2108082673, Τρίτη με Παρασκευή 9.00 – 13.00 . Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων των Δήμων Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας και Εκάλης και κατά δεύτερη επιλογή τα σχολεία όμορων δήμων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ