Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Τάκη Οικονομόπουλου στην Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2019 η Αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ.Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς, γέμισε από έργα του γνωστού παλαίμαχου τερματοφύλακα και ζωγράφου Τάκη Οικονομόπουλου.

Οι εξαιρετικοί πίνακες της συλλογής του κ. Οικονομόπουλου περιείχαν ποικίλες εικόνες όπως φυσικά τοπία, αρχαία ελληνικά μνημεία, στιγμιότυπα της καθημερινότητας, αλλά και εικόνες από το διάστημα, με τη δυνατότητα για το κοινό να αγοράσει όποιον επιθυμεί. Ο ίδιος ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά τα έργα είναι από το ’74 μέχρι σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα, σταδιακά, έφτιαχνα, έφτιαχνα, τα μάζευα. Έκανα βέβαια εκθέσεις, έδινα κάποια έργα, μετά σιγα σιγα επειδή ειχα να κάνω κάποια χρόνια, τα μάζεψα, αποφάσισα να δώσω μερικα, κι έτσι λοιπόν προχώρησε και έκανα αυτή την έκθεση.»

Αχιλλέας Κουρέπης: «Ο Δήμος Κηφισιάς και ο «Βικέλας» προωθούν καλλιτέχνες και δημιουργούς οποιασδήποτε μορφής τέχνης»

Ο κ. Οικονομόπουλος είναι βέβαια παλιός γνώριμος του Δήμου Κηφισιάς, καθώς ήταν 8 χρόνια σύμβουλος στον Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», κάτι που εξηγεί και την παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Επιχειρησιακού Προγράμματος και Ζωοφιλίας, κ. Αχιλλέα Κουρέπη στην εκδήλωση, ο οποίος διατέλεσε επίσης ως Πρόεδρος του «Βικέλα». Ο ίδιος δήλωσε στον «Χτύπο»: «Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επισκέπτομαι μια ακόμα έκθεση του Τάκη Οικονομόπουλου. Δεν είναι η πρώτη που βλέπω έχω δει κι άλλες. Η προηγούμενη νομίζω είχε γίνει επί προεδρίας μου στον «Βικέλα». Γενικώς, ο Δήμος Κηφισιάς και ο «Βικέλας» ως σύνδεσμος Πολιτισμού και Αθλητισμού, προωθούν καλλιτέχνες, δημιουργούς οποιασδήποτε μορφής τέχνης. Και αυτό που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο – επειδή είμαστε και χρόνια φίλοι με τον Τάκη, είναι ότι συνδυάζει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό, που για μένα είναι έννοιες που είναι αρκετά συγγενείς, παρότι κάποιος κόσμος θεωρεί ότι το ένα δεν είναι συμβατό με το άλλο.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ