Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Πλήθος πιστών κατέκλυσε το Δήμο Κηφισιάς τις ημέρες του Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τελέστηκε η Περιφορά των Επιταφίων από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς, Χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου.

Οι τρεις Επιτάφιοι- σύμφωνα με το έθιμο που αναβιώνει από το 2016 με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου – συναντήθηκαν στην Πλατεία ´Πλατάνου´ Κηφισιάς την οποία, με ανάταση ψυχής
κατέκλυσαν χιλιάδες πιστοί.
Παρόντες επίσης ήταν, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων με την οικογένειά του, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κηφισιάς κ. Ζέτη Κασιμάτη, συντόνισε την κοινή συνάντηση των Επιταφίων.
Την επόμενη μέρα, ο Άγιο Φως, έπειτα από την Τελετή της Αφής του στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, έφθασε αργά το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος´ και παραδόθηκε στην ελληνική αποστολή.
Την Κηφισιά εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο οποίος το παρέλαβε για να το παραδώσει στον Δήμαρχο Κηφισιάς και στους Αντιδημάρχους.
Εκείνοι με την σειρά τους, το μετέδωσαν στους Ιερούς Ναούς αλλά και στο ογκολογικό Νοσοκομείο της πόλης Άγιοι Ανάργυροι’.
Φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ