Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

“Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα” – Επιτυχία για την παρουσίαση βιβλίου του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, η δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα” το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας εξαίρετων επιστημόνων υπό τον συντονισμό της ομάδας της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE.

Στο συλλογικό έργο συμμετείχαν σαν συγγραφείς τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς– ΟΚΑΝΑ κυρίες Βασιλική Αλεξάκη, Σωτηρία Μακαρώνη και Αρχοντούλα Αλεξάκη- Αναστασοπούλου.

Το βιβλίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες για το κάπνισμα, τις επιπτώσεις του, την
εξάρτηση σε αυτό, την διακοπή, τα νέα καπνικά προϊόντα, τις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις και κυρίως την μεθοδολογία για την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική
κοινότητα, προς εκπαιδευτικούς και γονείς.

Την 2η έκδοση επιμελήθηκαν οι Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος-εντατικολόγος, τ. αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στα πανεπιστήμια Αθηνών και Harvard και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η Βάσω Ευαγγελοπούλου και Άννα Τζώρτζη, πνευμονολόγοι.

Την εκδήλωση παρουσίασης συντόνισε η κα Παρασκευή Πατάκα, Ομ. Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Πρώην Αντιπρύτανης ΑΠΘ ενώ εισηγητές ήταν οι: Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ