Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ο Δήμος Κηφισιάς επιλέγει τη μετακίνηση με ποδήλατο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κηφισιάς υποστηρίζει τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου Γκάζι – Κηφισιά μήκους 17,8 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διασχίζει τους Δήμους Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς.

Τη θέση αυτή μετέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ΠοδηλΑττική Κοινότητα η οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή 4/6, ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την Κηφισιά, στη διαδρομή που σχεδιάστηκε ο Ποδηλατόδρομος του Βόρειου Τομέα. Στην δράση συμμετείχαν ποδηλάτες από 6 έως 80 ετών αποδεικνύοντας ότι η μετακίνηση στην πόλη με το ποδήλατο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φυσικές δυνάμεις, αλλά μόνο αλλαγή στις αντιλήψεις μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κηφισιάς έχει αναπτυγμένο το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2 χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους. Για φέτος έχει προγραμματιστεί η επισκευή σημείων του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της Κηφισιάς.

Μέσω του ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Κηφισιάς, έχει χαραχθεί η πολιτική ενίσχυσης ήπιων μορφών μετακίνησης, με την υλοποίηση των σχετικών αστικών αναπλάσεων. Επιπλέον όπως αναφέρεται ο Δήμος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου πίστας skateboard (στην οδό Γεωργίου Λύρα, Κάτω Κηφισιάς) καθώς η μελέτη για το skatepark, έχει ήδη ολοκληρωθεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ